Čokoládový zákusok
Čokoládová pena s levanduľou na vanilkovej piškóte
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
10-12 minút na 170 °C |
Postup- Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme vyškrabaný vanilkový struk, pridáme múku, vyšľahané bielky so štipkou soli a pečieme
tenkú piškótu pri 180 °C asi 10–12 minút.
- Smotanu s levanduľou zohrejeme na 70 °C, odstavíme a necháme
5 minút vylúhovať. Potom ju precedíme a dáme do chladničky dobre vychladiť. Studenú vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dotuha a primiešame roztopenú čokoládu – nie veľmi horúcu a
opäť vychladíme.
- Vychladnutý krém nanášame na piškótu. Dezert dozdobíme čerstvým ovocím.
|