Čokoládový zákusok

Čokoládová pena s levanduľou na vanilkovej piškóte

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme vyškrabaný vanilkový struk, pridáme múku, vyšľahané bielky so štipkou soli a pečieme tenkú piškótu pri 180 °C asi 10–12 minút.
  2. Smotanu s levanduľou zohrejeme na 70 °C, odstavíme a necháme 5 minút vylúhovať. Potom ju precedíme a dáme do chladničky dobre vychladiť. Studenú vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dotuha a primiešame roztopenú čokoládu – nie veľmi horúcu a opäť vychladíme.
  3. Vychladnutý krém nanášame na piškótu. Dezert dozdobíme čerstvým ovocím.