Čokoláda s pistáciami a všeličím iným (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Jednoduchý, rýchly recept na domácu čokoládu....

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si nachystáme suroviny. Ja som si prichystala hrozienka v rume, pistácie, lieskovce a kandované čerešne
  2. Lieskovce si popražíme na suchej panvici, vysypeme ich na mierne vlhkú utierku, zabalíme a dobre vyšúchame. Šupky pekne opadnú a nám ostanú čisté lieskovce.
  3. Čokoládu, maslo a štipku soli si rozpustíme nad vodným kúpeľom.
  4. a pridáme kondenzované mlieko a alkohol, miešame až nám hmota zhustne, čo je prakticky okamžite. Alkohol dajte aký máte, hoci aj rum.
  5. Teraz máme dve možnosti. Do čokoládovej hmoty pridáme orechy, pistácie a všetko čo tam chceme mať a celú hmotu dáme do srnčieho chrbáta (alebo inej formy) vystlatej fóliou. Ja som zvolila druhý spôsob, t.j. čistú čokoládovú hmotu som narovnala do formičiek...
  6. a do každej tabličky som dala iný druh "náplne" a vrch som ešte zaliala čokoládou. Čokoládu dáme na pár hodín do chladničky.
  7. Stuhnutú čokoládu nakrájame a maškrtíme a maškrtíme.... alebo zabalíme do celofánu a darujeme niekomu blízkemu :-)
  8. Rada na záver: čím kvalitnejšiu čokoládu použijete tým lepší bude výsledný produkt... ale dá sa aj zo zbytkov čokolád a figúrok (zbytky po Veľkej noci alebo Vianociach) len potom bude čokoláda taká mäkšia, treba ju skladovať v chladničke.