Čoko-koko rožky (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Do vlazneho mlieka pridajte cukor a drozdie.Chvilu nechame bokom.Medzitym si vyšlahame vajičko a postupne po troškach pridavame olej.Vyšlahame a pridame kvasok..Cele to vlejte do odmerky a rozdelte na polovicu,do dvoch misiek.Do jednej pridajte 2PL kakaa a tolko hladkej muky aby vzniklo polotuhe cesto.Do druhej misky dajte 70 g kokosu a znova tolko muky aby bolo cesto polotuhe a nelepive.Na všetko budete potrebovat asi 1/2 kg muky.Obe misky zakryte a nechajte chvilu odpočivat.
  2. Rozdelte biele aj hnede cesto na 2 rovnake časti.Jednu hnedu čast rozvalkajte na 3-4 mm ,to iste urobte s bielou častou,potom dajte bielu na hnedu placku a ešte vyvalkajte,aby sa spojili.Rozdelte na 8 častí a rolujte rožky,začnite od širšej časti.Rožky mozete aj naplnit napr.nutelou..Pečieme na 180 st 15-20min.
  3. Urobime si sirup, do hrnca dame 200 g cukru,1 vanilkovy cukor a 250 ml vody.Varte pokial to nezhustne na sirup.nechajte jemne vychladnut.Do upečenych rožkov narobte odspodu dierky šparatkom a ponorte do sirupu.