Cheesecake
Cheesecake

Coffee-brownie cheesecake

divymak - fotkadivymak, 3. mája 2017
Coffee-brownie cheesecake
Foto: divymak

K manželovým narodeninám som chcela upiecť cheesecake, ktorý by v sebe spájal presne to, čo máme radi - chuť kávy, čokolády a mascarpone - Zobraziť celý popisK manželovým narodeninám som chcela upiecť cheesecake, ktorý by v sebe spájal presne to, čo máme radi - chuť kávy, čokolády a mascarpone - voilà :)

8
porcií
90 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Brownie korpus:
120 g
140 g
2 ks
150 g
2 PL
2 PL
85 g
4 PL
Krém/cheese:
250 g
2 ks
100 g
250 g
2-4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme brownie korpus. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu (môže byť aj kvalitná horká nad 60% kakaa) s maslom. Vyšľaháme si vajcia s cukrom a do krémovej konzistencie pomaly primiešavame vlažnú čokoládu. Pridáme kakao, kávu, amarreto, štipku soli. Na záver metličkou domiešame hladkú múku. Pečieme v tortovej forme vystalnú papierom na pečenie pri 185 °C -približne 20-30 minút. Správny brownie je na vrchu popraskaný.

  2. 2

    Krém / Cheese: Metličkou vyšľaháme mascarpone, vajcia a smotanu (môže byť aj sľahačková, alebo aj-aj:) Podľa chuti pridáme pár PL amaretta a 2 PL hladkej múky. Krém vylejeme a roztrieme na korpus a pečieme 10 min na 200 °C a dopečieme 30 min na 125 °C.

  3. 3

    Cheesecake nechávame po vychladnutí stuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ten môj som ozdobila až po stuhnutí, použila som vanilkové trubičky, jednu koko tyčinku, hrozienka v čokoláde a pár zrniek kávy. Najlepšie ho podávať so šlahačkou.

Diskusia k receptu

haji
Recept vypadá dobře, oceňuji korpus, který není ze sušenek. Fakt povedená ozdoba, od srdce jsem se zasmála, chybí jen ta Sněhurka. Jsi šikovná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia