Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Citrónový tvaroháč à la cheesecake

skatulka - fotkaskatulka, 8. augusta 2019
Citrónový tvaroháč à la cheesecake
Foto: skatulka

Tento citrónový cheesecake patrí už roky medzi naše obľúbené zákusky. Je rýchly a jednoduchý a konečne som sa rozhodla dať mu trošku fotogenickejšie podobu Zobraziť celý popisTento citrónový cheesecake patrí už roky medzi naše obľúbené zákusky. Je rýchly a jednoduchý a konečne som sa rozhodla dať mu trošku fotogenickejšie podobu a preniesť recept z modrého lístočka do elektronickej podoby.

20 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
Plnka:
750 g
150 g
200 g
3 ks
1 ks
2 bal.
Poleva:
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Sušienky si rozmixujeme alebo podrvíme. Môžeme pridať 100 g roztopeného masla, ale ide to aj s vodou, stačia také 2-3 PL.

  2. 2

    Hmotu vtlačíme do formy s priemerom 26 cm a predpečieme 10 minút na 180 °C.

  3. 3

    Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme na 160 °C 60 minút. Je vhodné pod formu s cheesecakom vložiť plech s vodou a vytvoriť tzv. vodný kúpeľ.

    Citrónový tvaroháč à la cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    Hotový cheesecake necháme vychladnúť a vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

    Citrónový tvaroháč à la cheesecake - obrázok 4
  5. 5

    Následne naň rozotrieme pripravenú polevu z kyslej smotany a cukru a necháme odležať cez noc v chladničke. Ozdobíme podľa fantázie.

    Citrónový tvaroháč à la cheesecake - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
Super napad miesat s vodou miesto masla, aj ked teda chut masla je nenahraditelna. Dobre si urobila, ze si sa rozhodla pre fotogenickejsiu podobu, lebo vysledok je priam fantasticky, pre mna jeden z najfotogenickejsich cheesecakekov ake som kedy videla
skatulka
@Kukulienka71 (8.8.2019 17:39)

Ďakujem krásne za milé slová :) Áno tá voda je len taký tip, ak chce niekto ľahšiu verziu. Mne to na celkovej chuti neubralo. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia