Citrónový koláč s tvarohom
Autor receptu: mariamka
Môj syn si v poslednej dobe kupuje ochutené tvarohy. Na jednom z obalov objavil recept na koláč a hneď si ho objednal :). Tvaroh sa volá "Citrónový koláč", výrobca bude zrejmý z obrázku. Ak nemáte alebo nežoneniete práve takýto ochutený, stačí obyčajný, náplň si veľmi jednoducho pripravíte sami. Jednoduchý na prípravu, síce na ochutnanie si treba trochu počkať, ale výsledok sa vám odmení.
|
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Tvaroh a recept.
- Suroviny, želatinu som napokon nepoužila.
- Ako prvé rozdrvíme sušienky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Tortovú formu /táto má priemer 24 cm/ vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozvrstvíme, jemne utľapkáme a dáme na 30 min. do chladu.
- Na plnku zmiešame vajíčka, ochutené tvarohy, pridáme, šťavu a kôru z jedného citróna. Ak použijete neochutený tvaroh, primerane ho oslaďte a okyslite podľa svojej chuti, môže ísť aj trochu škrobu alebo pudingového prášku na zahustenie.
- Na vychladené sušienky nalejeme tvarohovú zmes, utrasieme a pečieme 45 min. na 180 °C. Necháme úplne vychladnúť a opatrne nožom oddelíme od bokov.
- Navrch môže ísť tá spomenutá želatina, želé, farebné, ochutené citr. šťavou. Ja som urobila karamelovú krustu /karamel prevarený s trochou sladkej smotany/ a posypala opraženými mandľovými lupienkami. Karamel mi naozaj rýchlo tuhol, preto nie je poleva až taká dokonalá, ale zato príjemne chrumkavá :)
- Vcelku rýchlovka a máme príjemný osviežujúci koláčik.