Citrónový koláč
Citrónový koláč s pomarančovým púdrom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
35 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme v mixéri dopenista. Pomaly primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a nakoniec pridáme kôru, kandizované ovocie a šťavu z citróna.
- Cesto vlejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 50 minút. Po vychladnutí prelejeme citrónovou polevou pripravenou z citrónovej šťavy a práškového cukru. Púder pripravíme z pomaranča, ktorý necháme v sušičke alebo voľne na teplom mieste vysušiť.
- Vysušený pomaranč polámeme, vložíme do mixéra aj s cukrom a rozmixujeme na prášok, ktorý preosejeme cez čo najjemnejšie sitko. Citrónový koláč uložíme na podnos, posypeme kúskami orechov a posypeme púdrom.
|