Citrónový koláč

Citrónový koláč s mandľami a polentou (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Viem, že to znie divne, ale tento koláč je sladký a kyslelkavý zároveň. A ešte aj super šťavnatý.

6-8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske zmiešame cukor s maslom.
  2. Pripravíme si mandle, polentu, prášok do pečiva a vajcia.
  3. Do vymiešaného masla s cukrom postupne pridávame vajce a suché suroviny... vajce a suché suroviny. Nakoniec vmiešame kôru z citróna.
  4. Zmes dáme do formy vystlanej papierom na pečenie, priemer 18 cm. Pečieme na 180 stupňov, asi tak 30 minút.
  5. V hrnčeku zahrejeme šťavu z citróna s cukrom, ale len tak, aby sa cukor rozpustil.
  6. Upečený koláč ešte za tepla popicháme špáradlom a polejeme sirupom.
  7. Podávame.