Citrónový koláč
Citrónový koláč s mandľami a polentou (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Viem, že to znie divne, ale tento koláč je sladký a kyslelkavý zároveň. A ešte aj super šťavnatý.
6-8 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- V miske zmiešame cukor s maslom.
- Pripravíme si mandle, polentu, prášok do pečiva a vajcia.
- Do vymiešaného masla s cukrom postupne pridávame vajce a suché suroviny... vajce a suché suroviny. Nakoniec vmiešame kôru z citróna.
- Zmes dáme do formy vystlanej papierom na pečenie, priemer 18 cm.
Pečieme na 180 stupňov, asi tak 30 minút.
- V hrnčeku zahrejeme šťavu z citróna s cukrom, ale len tak, aby sa cukor rozpustil.
- Upečený koláč ešte za tepla popicháme špáradlom a polejeme sirupom.
- Podávame.