Tvarohový zákusok

Citrónovo-tvarohové rezy s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý ale chutný zákusok s tvarohom a citrónovou šťavou a kôrou.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu bielych korpusov som vajcia s cukrom vymiešala, pridala som citrónovú šťavu a vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva som zmiešala, preosiala do vaječnej peny a opatrne vmiešala vareškou. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý biely korpus. Upečené korpusy som nechala vychladiť na mriežke.
  2. Pripravila som krém: V mlieku som vymiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu. Ihneď som ju ponorila s nádobou do studenej vody ochladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a za stáleho miešania som pridávala po lyžici vychladnutú kašu. Do hotového krému som pridala tvaroh a nastrúhanú kôru a šťavu z dvoch citrónov. Krém som rozdelila na dve rovnaké časti. Trošku som si odložila aj na záverečné zdobenie.
  3. Na podnos som uložila prvý biely korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom a natrela polovicou tvarohového krému. Na krém som začala do radu ukladať piškóty, ktoré som namáčala v citrónovom sirupe.
  4. Na piškóty som natrela druhú polovicu tvarohového krému a položila som druhý biely korpus. Uložila do chladničky a keď krém stuhol, zákusok som zaťažila a nechala v chladničke do druhého dňa.
  5. Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády, poliala som koláč a opäť dala stuhnúť do chladničky.
  6. Krájala som ho horúcim nožom. Vrch som ozdobila odloženým krémom. Prajem vám dobrú chuť.
  7. Všetky pokrájané rezy.