Tvarohový zákusok

Citrónovo-tvarohové rezy s hruškovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový zákusok, dnes z citrónového cesta so smotanovo-tvarohovým krémom a zahusteným hruškovým lekvárom.

16
porcií
50 minút
príprava
5x7 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala, pridala som štipku soli, prášok do pečiva, cukor, maslo, smotanu a žĺtky.
  2. Nastrúhala som kôru z jedného citróna, zmiesila a vypracovala cesto.
  3. Cesto som rozvážila na 4 časti a nechala pol hodinu odpočívať.
  4. Odpočinuté cesto som rozvaľkala priamo na papieri na pečenie. S cestom sa ľahko a dobre pracuje.
  5. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a každý plát osobitne som piekla 7 minút. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  6. Pripravila som si tvarohový krém. Smotanu na varenie a detskú krupicu som zmiešala, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu. Kašu som nechala vychladnúť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a spolu vyšľahala.
  7. Napokon som pridala do krému tvaroh a hruškovicu a ešte dobre premiešala.
  8. Krém som rozdelila na dve časti.
  9. Do rajnice som dala zohrievať hruškový lekvár a keď začal vrieť, pridala som k nemu v 200 ml vody rozmiešaný pistáciový puding a lekvár ním zahustila. Na podnos som uložila prvý plát cesta a natrela som ho horúcim hruškovým lekvárom.
  10. Na lekvár som natrela polovicu krému a zakryla som ho druhým plátom.
  11. Aj druhý korpus som natrela horúcim zahusteným lekvárom a ihneď som naň položila tretí plát.
  12. Tretí plát som natrela horúcim lekvárom a potom aj druhou časťou krému.
  13. Na krém som položila posledný korpus. Koláč som uložila na 4 hodiny do chladničky a až potom som ho zaťažila 3 kg múky. Do druhého dňa som nechala v chladničke.
  14. Druhý deň som rozpustila bielu čokoládu a polevou som koláč poliala a dala stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí polevy som krájala horúcim mokrým nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.