Citrónovo-tvarohová torta v racio verzii

Autor receptu: martamm

Viem, že dizajnovo prichádza tento recept neskoro, ale možno poslúži ako manuál pre upečenie sviežej torty v racio verzii, pričom výzdobu si každý môže upraviť podľa seba.

12
porcií
30 minút
príprava
15 - 20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelím žĺtky od bielkov, najskôr vyšľahám bielky so štipkou soli na tuhý sneh, pridám kokosový cukor, šľahám, pokiaľ sa kryštáliky cukru nerozpustia, potom pridám žĺtky a po častiach múku pomiešanú z nastrúhanými slnečnicovými semienkami. Tortovú formu vyložím papierom na pečenie, do nej vylejem hotové cesto a upečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15-20 minút (podľa rúry)
  2. Vyšľahám smotanu, odložím, potom vymiešam tvaroh s pochúťkovou smotanou, medom a citrónovou šťavou. Do tejto zmesi primiešam vyšľahanú smotanu.
  3. v malom množstve vody namočím plátky želatiny, keď zmäknú, za stáleho miešania ich rozpustím, je to dosť rýchle, moja tekutina zostala vlažná
  4. Do tejto želatinovej zmesi pridám asi 2 polievkové lyžice tvarohovej hmoty, pomiešam a nakoniec ju vlejem do zvyšnej plnky a ešte dobre premiešam. Vychladnutý korpus ponechám vo forme na pečenie, potriem ľubovolným domácim lekvárom (ja som použila jahodový) a do formy vylejem pripravenú tvarohovú plnku. Nechám v chladničke stuhnúť. Potom posypem cukrovými farebnými ozdobami a do stredu poukladám vajíčka vyrobené z marcipánu. (Ja som ich dala na nie celkom stuhnutú plnku, v dôsledku toho sa moje ozdoby začali topiť, vyvarujete sa tejto chyby)