Pečené kuracie krídla
Pečené kuracie krídla

Citrónovo-šafranové pečené krídelká

siuuu - fotkasiuuu, 13. mája 2019
Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Foto: siuuu

Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale Zobraziť celý popisKuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší prírastok do zbierky receptov. Sú jednoduché na prípravu aj suroviny a výsledná chuť je skvelá.

4
porcie
15 minút
príprava
45-50 minút
na 190 °C

Suroviny

12-16 ks väčšie
6 PL
6 PL rozpustené
3 ČL
3-4 štipky
podľa chuti
podľa chuti
z 1 citróna
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme tie najmenšie časti, osolíme a uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie.

  2. 2

    V menšom hrnčeku zahrejeme olej a maslo, pridáme med, premiešame, pridáme šafran, necháme pár minút odstáť, aby šafran pustil farbu a chuť. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú kôru, korenie a soľ, dobre premiešame.

  3. 3

    Marinádou ponatierame krídelká z oboch strán a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 190 °C. Pečieme cca 45 - 50 minút (podľa veľkosti krídel). Počas pečenia každých 10 minút krídelká potrieme zvyšnou marinádou alebo výpekom, v polovici pečenia otočíme (stále natierame marinádou či výpekom).

  4. 4

    Podávame s prílohou podľa chuti - za mňa buď ryža alebo chrumkavá bagetka či chlebík a čerstvý šalát. Namiesto krídel môžeme použiť spodné alebo aj celé kuracie stehná.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia