Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Nápad od Jamieho Oliviera. Jednoduchý, rýchly a osviežujúci recept. Kura šupnete do rúry, a máte na hodinku pokoj:) ( recept do súťaže McCain)

10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny:
  2. Kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme maslom a dáme do pekáča. Pridáme celú neolúpanú hlavičku cesnaku, a dobre umyté a prepolené citróny. Vložíme vetvičku rozmarínu,maslo, podlejeme dcl vody, prikryjeme a dáme piecť do rúry.
  3. Keď sú stehná skoro hotové, vyberieme vetvičky, citróny aj cesnak a odoberieme výpek.
  4. Cesnak prepasírujeme cez hrubšie sitko, alebo strúčik po strúčiku vymačkáme do misky.
  5. Pridáme olivový olej, soľ, korenie a šťavu z upečených citrónov.
  6. Zmes vymiešame na pastu.
  7. Pastou potrieme stehienka a dáme zapiecť alebo zagrilovať do zlata. Ja som podávala s taboulehom, ale príloha môže byť ľubovoľná.