Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Nápad od Jamieho Oliviera. Jednoduchý, rýchly a osviežujúci recept. Kura šupnete do rúry, a máte na hodinku pokoj:)
( recept do súťaže McCain)
10 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny:
- Kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme maslom a dáme do pekáča. Pridáme celú neolúpanú hlavičku cesnaku, a dobre umyté a prepolené citróny. Vložíme vetvičku rozmarínu,maslo, podlejeme dcl vody, prikryjeme a dáme piecť do rúry.
- Keď sú stehná skoro hotové, vyberieme vetvičky, citróny aj cesnak a odoberieme výpek.
- Cesnak prepasírujeme cez hrubšie sitko, alebo strúčik po strúčiku vymačkáme do misky.
- Pridáme olivový olej, soľ, korenie a šťavu z upečených citrónov.
- Zmes vymiešame na pastu.
- Pastou potrieme stehienka a dáme zapiecť alebo zagrilovať do zlata. Ja som podávala s taboulehom, ale príloha môže byť ľubovoľná.