Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 10. augusta 2011
Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept)
Foto: sjuz

Nápad od Jamieho Oliviera. Jednoduchý, rýchly a osviežujúci recept. Kura šupnete do rúry, a máte na hodinku pokoj:) ( recept do súťaže McCain)

10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1-2 celá hlavička
 klasické




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme maslom a dáme do pekáča. Pridáme celú neolúpanú hlavičku cesnaku, a dobre umyté a prepolené citróny. Vložíme vetvičku rozmarínu,maslo, podlejeme dcl vody, prikryjeme a dáme piecť do rúry.

    Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú stehná skoro hotové, vyberieme vetvičky, citróny aj cesnak a odoberieme výpek.

    Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesnak prepasírujeme cez hrubšie sitko, alebo strúčik po strúčiku vymačkáme do misky.

    Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme olivový olej, soľ, korenie a šťavu z upečených citrónov.

    Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes vymiešame na pastu.

    Citrónovo-cesnakové kuracie stehienka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pastou potrieme stehienka a dáme zapiecť alebo zagrilovať do zlata. Ja som podávala s taboulehom, ale príloha môže byť ľubovoľná.

Diskusia k receptu

sjuz
len som trošku zabudla na gril...a stehienka sa opálili pod horúcim slniečkom:))
maartina
recept sa mi páči ... to jednoducho musí chutiť perfektne!
frezia68
Jéj,toľko citrónu?Vyzerá prudko jedlé aj s tým cesnakom a ukladám,hoci perspektíva grilovačky v nedohľadne..... :-))),ale niekady sa snáď zíde?
sjuz
môžeš dať do rúry pod gril...ako ja, ale najlepšie by to bolo vonku na grile:)
jody
mnaaaaaaaaaaam, strasnu chut som na to dostala!
tatranka
Nepoznám tvoj recept.Kuracinka je u nás často na stole,takže niečo nové je vítané.Ukladám do kk.
sjuz
jééj, ďakujem:) všetkým za príspevky aj redakcii za cenu!
cica2
krásny recept, gratulujem k výhre:D
elixir
Už sa pečú...:) Ale cesnak som radšej olúpala, pretože tu keď kúpim cesnak, nikdy si nemôžem byť istá, čo v ňom nájdem... či je biely, žltý, hnedý, alebo sa zo šupky rovno na čierno "rozpráši". Snáď to nebude veľmi vadiť.
mikaelka1
výborný recept, práve som ho uvarila a musím odporúčať! :) ja som podávala s coleslaw šalátom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia