Citrónový zákusok

Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
110 minút
príprava

Postup

  1. Na pusinky pomocou robota začneme miešať bielky do ľahkej peny a pomaly pridávame cukor, kým nevznikne lepkavá hmota. Hmotu preložíme do zdobiaceho vrecka a nanesieme požadovanú veľkosť na silikónom vystlaný plech. Jemne ich posypeme sezamom a pečieme pri 90 °C 1 hodinu.
  2. Na korpus miešame maslo a cukor, kým nedosiahneme ľahkú textúru. Znížime rýchlosť na najpomalšiu možnú a pridáme žĺtky, soľ, múku, sezamové semienka a prášok do pečiva. Pečieme pri 160 °C asi 12 minút. Z upečeného korpusu povykrajujeme kolieska do tortičkových formičiek.
  3. Na citrónový krém vymiešame cukor a vajíčka v miske, pridáme smotanu a citrónovú šťavu a miešame, kým nevznikne hladký krém. Tento krém miešame nad horúcim kúpeľom, kým nedosiahne teplotu 77 °C. Vmiešame napučanú želatínu.
  4. Krém navrstvíme do formičiek s korpusmi a necháme stuhnúť. Dezert podávame s pusinkami a limetkovým sorbetom.