Citrónové rezy s jahodami

Autor receptu: aleana

Suroviny

Postup

  1. Trená hmota Postup - vajcia s cukrom práškovým aj vanilínovým vyšľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom a postrúhanou citrónovou kôrou, mlieko a nakoniec prilejeme rozpustený nie horúci palmarín. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút do svetlohnedej farby. Po upečení rozkrojíme na dve časti. Na jednu časť plátu rozotrieme jahodovým džemom, poukladáme jahody, rozotrieme krém a priložíme druhý plát, necháme stuhnúť. Po stuhnutí rozotrieme citrónovú polevu. A vhodne dozdobíme.
  2. Krém: čokoládu rozpustíme a zmiešame z tekutou smotanou. Necháme mierne vychladnúť a primiešame vyšľahanú šľahačku.
  3. Citrónová poleva: 20 g bielok, 150 g cukor práškový, 20 g citrónová šťava. Postup – všetko spolu dobre vymiešame.