Citrónový koláč
Citrónové rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Aj také jednoduché rezy môžu byť famózne. Prekvapia svojou sviežou
chuťou.
30 porcií |
60 minút príprava |
25-30 minút na 180-190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Žĺtky, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame do hustej peny.
- Po častiach pridáme zmäknuté čerstvé maslo a citrónový sirup. Šľaháme, pokiaľ sa všetko spojí. Múku s práškom do pečiva preosejeme a vmiešame do žĺtkovo-maslového základu. Do cesta vmiešame nakrájané kandizované ovocie. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha.
- Tuhý sneh z bielkov varechou vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm boky vymastíme maslom, vyložíme papierom na pečenie , rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút. Po upečení necháme na plechu vychladnúť.
- Korpus po vychladnutí upravíme, preložíme na podnos a odstránime papier na pečenie. Práškový cukor a citrónovú šťavu spolu vymiešame do hladka, pridáme lyžicu oleja a dobre premiešame.
- Na pripravený korpus rozotrieme citrónovú polevu. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame rezy, ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.