Citrónový koláč

Citrónové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Aj také jednoduché rezy môžu byť famózne. Prekvapia svojou sviežou chuťou.

30
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Žĺtky, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame do hustej peny.
  3. Po častiach pridáme zmäknuté čerstvé maslo a citrónový sirup. Šľaháme, pokiaľ sa všetko spojí. Múku s práškom do pečiva preosejeme a vmiešame do žĺtkovo-maslového základu. Do cesta vmiešame nakrájané kandizované ovocie. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha.
  4. Tuhý sneh z bielkov varechou vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm boky vymastíme maslom, vyložíme papierom na pečenie , rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
  5. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút. Po upečení necháme na plechu vychladnúť.
  6. Korpus po vychladnutí upravíme, preložíme na podnos a odstránime papier na pečenie. Práškový cukor a citrónovú šťavu spolu vymiešame do hladka, pridáme lyžicu oleja a dobre premiešame.
  7. Na pripravený korpus rozotrieme citrónovú polevu. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame rezy, ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.