Muffiny

Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastické, supervláčne muffiny, ktoré doma jednoducho zbožňujeme ;-) Kombinácia sladkého ovocia a jemného cesta je jednoducho neodolateľná!

12 ks
porcií
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Je sezóna sladučkých zrelých hrušiek, ktoré by bola škoda nevyužiť aj do rôznych koláčov :-) Najlepšie je podľa možnosti použiť dobré šťavnaté hrušky? Naše zo záhradky sú naozaj fantasticky sladké a šťavnaté. Budeme ich potrebovať 3 kusy, ale záleží aj od veľkosti.
  2. Najprv si pripravíme všetko potrebné na muffiny. Hrušky očistíme a pokrájame na kúsky. Čokoládu som použila mliečnu, ale ak chcete, môžete použiť aj bielu? Idú z nej do každého muffinu po 2 kocky. Na posypanie, na ozdobu som dala farebné cukríčky. Prášok do pečiva mám 15-gramový a z toho som použila polovicu.
  3. Muffinové cesto si pripravíme klasicky. Zmiešame najprv zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny a následne ich len metličkou spolu dohladka rozmiešame.
  4. Muffinový plech vyložíme košíčkami, ktoré najprv naplníme cestom len do polovice. Následne pokladieme hrušky a kúsky čokolády. Zalejeme zvyšným cestom, pokladieme aj zvyšnú čokoládu a posypeme cukríčkami. Muffiny pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190 °C 20 minút.
  5. Upečené necháme celkom vychladnúť.
  6. V jednom malom hrnci si zohrejeme mlieko na bod varu. Následne každý muffin namočíme do mlieka na 3-4 sekundy :-) Ja zvyknem napočítať veľmi pomaly do 3? Hotové muffiny necháme aspoň 3-4 hodiny postáť.
  7. Muffinky sú fantastické!!! Cesto jemné a super vláčne, so sviežou chuťou citrónu. Mlieko, v ktorom sme muffinky namáčali dodá nielen väčšiu vláčnosť, ale aj skvelú chuť :-) Sú jednoducho úžasné! Prajem dobrú chuť!
  8. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube