Citrónová ryža

Manoj Kummar
šéfkuchár indickej reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 30. júna 2011
Citrónová ryža
Foto: Canon

Suroviny

400 g
25 g
25 g
1/2 čl
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu varíme 15 minút vo väčšom množstve vody bez pokrievky. Na oleji opražíme kešu, hrozienka a kurkumu. Pridáme soľ a uvarenú ryžu, povaríme 3 minúty. Nakoniec pridáme šťavu z jedného citróna a všetko premiešame.

Diskusia k receptu

vladoh
tento recept sa mi veľmi pozdáva, určite ho vyskúšam. mám iba jedinú pochybnosť: či takýmto postupom pripravená ryža bude taká nádherne sypká ako tá na obrázlu. lebo ja sypkú ryžu milujem.
sandratamer
Ak použiješ ryžu basmati, malo by to byť také ako na obrázku. Videla som jej prípravu pražením už po uvarení, a chutila naozaj super.
jamarlen
a ešte lepšie, keď basmati pred varením necháš máčať v studenej vode, krásne narastie, ale variť potom treba iba 10-11 minút:)
2010
Zda sa ze , si to velmi zjednodusil toto sviatocne jedlo juznej Indie...







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia