Citronáda
Citronáda

Citronáda s aloe vera

mitzy - fotkamitzy, 14. júla 2017
Citronáda s aloe vera
Foto: mitzy

Aloe vera v sebe ukrýva vitamíny, minerály, aminokyseliny, má detoxikačné účinky, pôsobí proti dehydratácii organizmu, pomáha pri črevných problémoch, posilňuje imunitný systém, zuby proti Zobraziť celý popisAloe vera v sebe ukrýva vitamíny, minerály, aminokyseliny, má detoxikačné účinky, pôsobí proti dehydratácii organizmu, pomáha pri črevných problémoch, posilňuje imunitný systém, zuby proti paradentóze a traduje sa, že spomaľuje rast nádorových buniek. Stojí aj vám táto rastlinka na okne? Šup, preštudovať o jej účinkoch na internete viac a užívať gél vnútorne i na vonkajšie problémy. Ak ste ju nikdy neskúšali, pozor na množstvo. Môže spôsobiť kŕče. Pre tehotné a dojčiace je nevhodná!

4-5
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

1-2 PL
3 ks
3 PL (trstinový, brezový, kokosový)
1 l




Postup

  1. 1

    Listy sa režú vždy spodné. (Päť dní by sa pred rezaním listov by sa aloe nemala polievať. Na internete som sa dočítala, že rastlinka si musí trošku "vytrpieť", aby nadobudla svoje liečivé účinky. Prišiel s tým profesor odeskej univerzity Vladimír Petrovič Filatov. Aloe podľa neho vytvára biogénne stimulátory, ak je vystavená krátkodobo nepriaznivým podmienkam. Listy sa po odrezaní majú zabaliť do plátna, tmavého papieru a vložiť do chladničky na desať dní. Potom sa z listov vydlabe gél a ďalej potom spracúva na sirupy, alebo sa aplikuje na pokožku či vlasy. Celkom zaujímavé. Ešte poznámka: rastlina má mať aspoň tri roky.) Aloe (gél, nie list) sa môže konzumovať i hneď. Ja som urobila citronádu. Na liter vody som použila 2 PL dužiny. Pozor však! Aloe vera sa nemá konzumovať počas tehotenstva a taktiež, keď žena dojčí!

  2. 2

    List som rozrezala a lyžičkou vydlabala gél, pridala ho do nádoby s vodou, odšťavenými citrónmi, cukrom a premiešala. Pridala som kocky ľadu. Aloe je dobrá na kožné problémy, ako sú akné, popáleniny či lupienka a pomáha zlepšiť kvalitu vlasov priamou aplikáciou na pokožku či vlasy. Hneď som vyskúšala potrieť gélom pokožku vystavenú slneniu a bolo to príjemné.

    Citronáda s aloe vera - obrázok 2
  3. 3

    Ak som niekoho inšpirovala, želám veľa šťastia pri bádaní s Aloe vera...

Tiež citronáda:

Diskusia k receptu

haji
Bezva recept, přímo jako na objednávku. Aloe mám na balkoně v květináči a slibuji mu, že na něj dojde. Milá @Mitzy , děkuji za recept, přišel mi vhod! Krásný víkend!
siisa
Tiež ho mám doma, nevedela som, že sa môže aj vnútorne užívať. Viem, že je to "zázračná" rastlina, tak si ma potešila, že si sem dala tento receptík.....vďaka ;)
mitzy
@Marienka44 (15.7.2017 09:13)

pozrela som si dnes tvoj link, super veci som sa dočítala, preklikala pár tém. skončila som tak, že som si urobila na vlasy masku z olivového oleja a citrónu, na tvár si poriadne namazala citrónovú šťavu a užívala si chvíľku keď mi poobede zaspal muž aj dcérka. keď sa zobudili, bola som už vywellnessovaná a šli sme von :) dobre mi to padlo, veľká vďaka.
stanci11
@Mitzy ďakujem za recept...a aj za informácie o aloe, niektoré som vôbec nevedela, rozhodne si to budem pamätať a keď to moje dosiahne trojročnicu začnem ho "využívať"

ywett
Zaujímavé a som rada, že si sa o recept podelila ☺
rulik
@Mitzy kedysi dávno okolo roku 1986 sme boli u liečiteľa niekde na SZ Čiech okolo Teplic a tiež nám dal recept na Aloe, kde sa uvádzalo, že má byť staršie ako 3 roky, vo vedľajšej dedine nám potom pestovateľ predal asi 3-4 ročnú rastlinku, odvtedy ju ochraňujem , má teda okolo 35 rokov a ako píše @Haji tiež som jej dával t.r. už poslednú šancu, ale vďaka tomuto receptu ju ešte asi vezmem na milosť. Otázočka: Ty si ju mala tých 10 dní v tme a chlade alebo si robila rovno po odrezaní, nechce sa mi čakať. Dík za recept aj odpoveď.
mitzy
@Rulik (27.11.2017 12:33)

Som rada, že berieš svoju rastlinku na milosť ;)
Aloe som použila čerstvú, bez odležania. Osviežujúce pitie. Prajem ti dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia