Citrónový zákusok

Citronáč

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Príjemný osviežujúci v každom ročnom období.

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku necháme 10 minút nakysnúť droždie.
  2. Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou. Prikryjeme a necháme 20 minút odpočívať.
  3. Krém: 800 ml mlieka privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme 3 minúty. Necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor spolu vyšľaháme. Za stáleho šľahania postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý krém.
  4. Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu pečieme pri 180 °C 8 minút.
  5. Pláty naplníme krémom a zákusok necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.