Citrón +olivový olej alebo čo spolu dokážu

Autor receptu: eldina

samu ma prekvapilo,kde všade pomáhajú,ved dnes sú súčasťou snáď každej domácnosti

Suroviny

    Postup

    1. */ak chcete niečo z týchto rád skúsiť- poradte sa najprv so svojím lekárom/
    2. POPRASKANÉ LAKTE:citróny si rozrežeme na polovicu,do každej nalejeme trochu olivového oleja a lakťami sa do nich oprieme,sedieť tak asi 1O minút..potom zmyť a nakrémovať
    3. DEKOLT POZNAČENÝ VRÁSKAMI:zmiešame si 1 žĺtok+olivový olej+šťavu z citrónu na kašičku,zľahka vmasírujeme do pokožky ,dať na seba bavlnené tričko a do rána nechať účinkovať.ráno zmyť a nakrémovať.
    4. MASKA NA SUCHÉ VLASY:1 vajce+olivový olej+šťava z citrónu+ žihľavový čaj,vytvoriť z uvedených surovín masku a natrieť na vlasy.zabaliť do igelitu a nechať 3O minút pôsobiť.
    5. NA AKNÉ:šťavu z citrónu zmiešať s olejom a naniesť na tvár,zľahka vmasírovať nechať 3O minút pôsobiť
    6. PROBLÉMY SO SLIZNICOU ÚST:šťava z 2 citrónov + olivový olej,zmiešať a 2x denne premieľať v ústach
    7. OLIVOVÝ OLEJ S CITRONOVOU ARÓMOU/pre tých,čo nemajú radi vôňu olív,či chuť olivového oleja/:::::::1 šálka extra virgin oliv.oleja+2-3 PL najemno nastrúhaného citrónu------olej so šupkou dáme do fľaše,necháme najmenej 2 týždne v miestnosti s izbovou teplotou,medzitým pár x fľašou potriasť.------------potom scediť cez husté sitko,naliať do čistej fľašky a držať v chladničke..môže sa používať v studenej kuchyni,ale i do varených jedál..
    8. našla som aj recept na zaváraný citrón/uskladnený na zimu/,ale myslím,že to nikoho nezaujíma,najlepší je predsa čerstvý..:)
    9. a ešte olej na opaľovanie /od chorvátskych žien/ :::::::2 dcl olivový olej+ šťava z 1 citrónu+0,5 dcl vínneho octu......,zmiešať
    10. */pri akejkoľvek zásadnej zmene svojej životosprávy či životného štýlu-sa poradte so svojím lekárom/