Cisársky trhanec bez lepku

novalim - fotkanovalim, 6. júla 2018. Komerčný recept.
Cisársky trhanec bez lepku
Foto: novalim

Hľadáte tip na rýchlu dobrú večeru pre vašu rodinu? Najrýchlejšie sú asi palacinky. Ale – už ste niekedy ochutnali cisársky trhanec? Možno sa teraz Zobraziť celý popisHľadáte tip na rýchlu dobrú večeru pre vašu rodinu? Najrýchlejšie sú asi palacinky. Ale – už ste niekedy ochutnali cisársky trhanec? Možno sa teraz pousmejete, ale toto jedlo asi vymyslel človek, ktorému sa nedarilo napiecť palacinky. Základný recept je totižto palacinkový. Pustite sa do toho!

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2 bal.
350 ml
50 ml
štipka
1-2 PL
2 PL (na vysmážanie)
 na posypanie
 na posypanie
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Obidve zmesi na bezlepkové palacinky, soľ, vajcia, vanilkový cukor, mlieko a šľahačku (alebo vodu) zmiešame varechou v mise a necháme asi 10 minút postáť. *Ak nejete mliečne výrobky, nahraďte mlieko a šľahačku vodou alebo rastlinnými produktmi.

  2. 2

    Medzitým si rozpálime olej na panvici. Na rozpálený olej nalejeme hrubú vrstvu tekutej zmesi (asi ako na 3 palacinky) a necháme opekať asi minútu – dve, kým sa spodná strana neupečie.

  3. 3

    Potom opatrne hrubú palacinku obrátime a varechou ju “natrháme” na menšie kúsky, ktoré ešte dopečieme. Podobne postupujeme so zvyškom cesta.

  4. 4

    Hotové kúsky premiešame s hrozienkami, posypeme práškovým cukrom a škoricou a podávame s ovocným kompótom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia