Čínsko-slovenské rezance s klíčkami a bambusom

jessinka - fotkajessinka, 24. mája 2013
Čínsko-slovenské rezance s klíčkami a bambusom
Foto: jessinka

Po nespočetných pokusoch sa mi takmer podarilo docieliť "tú" pravú chuť. :)

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
  alebo ľadový šalát
3 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame si zeleninku. Cibuľku, mrkvu, čínsku kapustu, šalát, huby, čo máme radi. K tomu primiešame čerstvé mungo klíčky a nakrájaný bambus. Kuracie mäso pokrájame na čo najmenšie kúsky a vo WOK panvici z prudka opražíme na oleji. Pridáme sójovú omáčku, posolíme. Keď je mäso hotové, pridáme zeleninu, klíčky a bambus a 2-3 minútky restujeme. Zelenina má byť chrumkavá, polo-surová, nie uvarená ! Z vajíčok urobíme omeletu, potrháme na malé kúsky a pridáme.

  2. 2

    Do vriacej vody dáme rezance. Stačí ich povariť naozaj iba chvíľu, lebo sa začnú lepiť. Scedíme a pridáme do nich lyžicu oleja. Pridáme do panvice k zeleninke a chvíľku porestujeme. Polejeme sójovou omáčkou. Žiadne ďaľšie koreniny sa mi tam nežiadali. Čerstvý bambus dá TÚ špecifickú chuť celému jedlu. Opražíme si oriešky, či už kešu alebo arašidy a celé to dobre premiešame a servírujeme. Dobrú chuť :)

  3. 3

    Originál sójová, ako aj čerstvé klíčky a bambus som zohnala v špeciálnom obchode (na fotke). V Bratislave ich je niekoľko a chystám sa v nich objavovať aj nové špecialitky :)

    Čínsko-slovenské rezance s klíčkami a bambusom - obrázok 3

Diskusia k receptu

angast
šak hej , tie bambuse sú chutné, ale pre mňa bez čili nemajú pravú chuť a šmrnc.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia