« Naspäť na tento recept

Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) verzia na vytlačenie

Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto veľmi chutí, veľa zeleniny, rýchla príprava a veľmi chutné jedlo...

Autor receptu: macka78

Postup receptu

Nachystáme si zeleninu. Ideálne na tenké rezance narežeme všetko čo vidíme a podobá sa na zeleninu :D Zázvor, cesnak a lahôdkovú cibuľku krájame nadrobno. Judášovo ucho si zalejeme vriacou vodou a necháme aspoň pol hodinu napučať (po scedení vodu odložíme), očistíme si arašidy.
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1

Na marinádu si rozbijeme jedno domáce vajíčko, kopcovitú lyžicu tapiokovej múky, lyžicu tmavej sójovej omáčky a lyžicu rybacej omáčky, vyšľaháme riedku marinádu a vložíme nakrájané kuracie mäso, necháme odpočinúť.
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2

Dáme si rozpáliť kokosový tuk, alebo hocijaký, ktorý nám sused požičia, pridáme postupne cibuľku, zázvor, cesnak...
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3

...mrkvu, bambusové výhonky
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

...kápiu, pór
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

...Judášove ucho.
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6

Nakoniec pridáme namarinované kuracie mäso, arašidy a opekáme na silnom plameni cca 5 minút, aby sa nám mäso úplne celé zatiahlo, ideálne fakt na najväčšom, ktorý doma nájdete. Pridáme rybaciu a tmavú sójovú omáčku, stiahneme plameň, podlejeme vodou, ktorá nám ostala z húb, poprášime tapiokovou múkou a na miernom plameni dusíme ešte necelých 10 minút, dosolíme podľa chuti, pridáme štipku tmavého cukru na vyrovnanie chuti.
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7

Medzi tým, si zalejeme rezance vriacou vodou, osolíme a na miernom plameni varíme 5 minút, záleží od druhu.
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 8

Keď sa nám voda skoro celá odparila, ostala nám nádherná, hustá, lesklá, zmes zeleniny a mäsa, pridáme precedené rezance a celú zmes premiešame. Odstavíme a necháme pár minút oddýchnuť, rezance si natiahnu chuť a ak sa nám zdá jedlo málo slané, môžme ho ešte na konci dosoliť, ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať, dobrú chuť.
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 9

Suroviny




4
porcie
30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist