Čínske rezance
Čínske rezance

Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 15. marca 2019
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept)
Foto: macka78

Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto veľmi chutí, veľa zeleniny, rýchla príprava a veľmi chutné jedlo...

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (vykostené stehná, prsia)
1 ks väčšia
1/2 ks
1 ks
3 strúčiky
cca 1 cm
200 g
1 ks
3 ks
hrsť (nesolené)
cca 2 PL
2 PL
Podľa chuti
1 ks
cca 2 PL
 (ľubovoľný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si zeleninu. Ideálne na tenké rezance narežeme všetko čo vidíme a podobá sa na zeleninu :D Zázvor, cesnak a lahôdkovú cibuľku krájame nadrobno. Judášovo ucho si zalejeme vriacou vodou a necháme aspoň pol hodinu napučať (po scedení vodu odložíme), očistíme si arašidy.

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na marinádu si rozbijeme jedno domáce vajíčko, kopcovitú lyžicu tapiokovej múky, lyžicu tmavej sójovej omáčky a lyžicu rybacej omáčky, vyšľaháme riedku marinádu a vložíme nakrájané kuracie mäso, necháme odpočinúť.

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme si rozpáliť kokosový tuk, alebo hocijaký, ktorý nám sused požičia, pridáme postupne cibuľku, zázvor, cesnak...

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...mrkvu, bambusové výhonky

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...kápiu, pór

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...Judášove ucho.

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridáme namarinované kuracie mäso, arašidy a opekáme na silnom plameni cca 5 minút, aby sa nám mäso úplne celé zatiahlo, ideálne fakt na najväčšom, ktorý doma nájdete. Pridáme rybaciu a tmavú sójovú omáčku, stiahneme plameň, podlejeme vodou, ktorá nám ostala z húb, poprášime tapiokovou múkou a na miernom plameni dusíme ešte necelých 10 minút, dosolíme podľa chuti, pridáme štipku tmavého cukru na vyrovnanie chuti.

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzi tým, si zalejeme rezance vriacou vodou, osolíme a na miernom plameni varíme 5 minút, záleží od druhu.

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď sa nám voda skoro celá odparila, ostala nám nádherná, hustá, lesklá, zmes zeleniny a mäsa, pridáme precedené rezance a celú zmes premiešame. Odstavíme a necháme pár minút oddýchnuť, rezance si natiahnu chuť a ak sa nám zdá jedlo málo slané, môžme ho ešte na konci dosoliť, ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať, dobrú chuť.

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@Afataga (15.3.2019 19:40)

robievam to aj tak, len sa mi nechcelo špiniť daľšiu panvicu a mala som celé kura vykostené, takže aj stehná, preto som chcela mať istotu že to bude spravené
To je právě ono - čím větší množství, tím je operace obtížnější. Uf, z celého kuřete, máš můj obdiv! S chutí bych si dala porcičku. Krásná fota!

Pridaj komentár k receptu: