Čínske nudle so zeleninou

Autor receptu: arielocka

Je to chutné, jednoduché jedlo a jeho príprava vám nezaberie viac ako 10-15 minút. :)

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca napustíme 400ml vody, pridáme lyžičku alebo lyžičku a pol vegety a necháme zovrieť. Vo woku necháme rozpustiť pol lyžice kokosového oleja (ja som ho mala ztuhnutý) a na rozpálený olej vysypeme zmrazenú čínsku zmes. Restujeme približne 2-3 minúty, ochutíme korením garam masala.
  2. Na orestovanú zmes vylejeme prevarenú vodu s vegetou a do tejto zmesy vsypeme cestoviny. Občas premiešavame, po piatich minútach by mali byť cestoviny mäkké. Ja som mala čínske rezance z LIDL, ale myslím, že to pôjde aj s akýmikoľvek inými hrubšími rezancami.
  3. Počas miešania dochutíme soľou, ja rada korením tak som pridala aj kari, a nezabúdame na sójovú omáčku, všetko podľa chuti (ja som dala tak cca za lyžičku). Keď sú cestoviny mäkké, v hrnčeku si rozmiešame malú kávovú lyžičku solamylu s troškou vody a pomaly vmiešame do zmesi, aby omáčka zhustla. Neustále miešame, aby solamyl nezhrudkovateľ. Necháme prevrieť a voilá :)
  4. (Ja síce mäso nejem, ale takéto cestoviny môžu byť dobré aj s kuracími prsiami narezanými na kocky obalenými v solamyle a orestovanými na panvici. :))