Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: vlieskovsky

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny, ktoré budeme potrebovať.
  2. Do vody si dáme uvariť kuracie chrbty. Varíme až, kým nie sú mäkké.
  3. Huby namočíme do vody, aby zmäkli. Ideálne ešte 24hod. pred varením polievky.
  4. Nastrúhame si mrkvu na tenké pásiky.
  5. Rovnako aj bambusové výhonky
  6. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.
  7. Keď máme chrbty vyvarené, tak ich vyberieme von na tanier. Neskôr ich môžeme použiť v prípade, že chceme viac mäsa v polievke.
  8. Pridáme chilli pastu. Množstvo si pridávame podľa vlastnej chuti.
  9. Ďalej pridáme pokrájané kuracie prsia, huby a necháme variť cca 30min.
  10. Následne mrkvu a bambusové výhonky.
  11. Potom pridáme svetlú sójovú omáčku,bujón, cukor, ocot a necháme variť asi 5min. Keď polievka zovrie pridáme rozmiešané vajička a vlejeme do polievky. Necháme povarit asi 5min. Ďalej polievku zahustíme škrobom a necháme variť asi 10min.
  12. Na záver pridáme koriander. Dobre premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť:)