Čínska kapusta s hríbami a kuracím mäsom

Autor receptu: hkbarbie

Toto bol uplne prvy recept, ktory ma naucila varit moja cinska svokra. Jednoduchy, rychly a vyborny. Zakladom dobrej cinskej kuchyne je pri prazeni vo woku pripravit kazdu surovinu osobitne a az nakoniec zmiesat spolu. Dosiahneme tak jedlo, v ktorom chut kazdej suroviny vynikne, kedze kapusta, hriby a maso ma inu dlzku pripravy a nevznikne nam tym kasovita masa.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Poriadne si naostrime noz. Kuracie prsia nakrajame na rezance 0.5 x 0.5 x 3 cm. Ano musia byt tenucke! Aj ked tie na mojom obrazku su vacsie ako by som si zelala, ale ponahlala som sa :-) Najjednoduchsie sa to robi tak, ze polorozmrazene prsia priecne rozrezeme asi na 3 rezne a potom sekame na velmi tenucke rezance, ktore potom este rozrezeme na dlzku 3 cm. Ak budu vacsie, nevadi, ale bolo mi povedane, ze cim lenivejsia kucharka, tym je maso nakrajane na vacsie kusy. Tak len orientacne zistite aki lenivi su kuchari v cinskych restauraciach :-) Kuracie maso zmiesame so sojovou omackou a nechame postat.
  2. Cinsku kapustu (nemusi byt presne 500 g, staci taka stredne velka kapusta), nasekame na rezance hrube asi 1 cm. Trochu posolime.
  3. Pripravime si huby. Najlepsie su cinske, alebo akekolvek vonave zo slovenskeho lesa napr. bukove, len nie sampiony. Mozu byt aj susene namocene vo vode. Stonky odstranime a krajame iba hlavicky a to pozdlzne na tenko.
  4. Kazdu surovinu poprazime osobitne. Moze a nemusi byt vo woku. Najprv na rozpalenom oleji poprazime hlubovitu cast kapusty a ked trosku zmakne pridame zvysok kapusty. Podusime asi 10 minut na miernom plameni. Hotovu kapustu vyberieme z panvice a odlozime nabok.
  5. Znova si na rozpalenom oleji poprazime huby az pokial nie su dobre pripecene.
  6. Na zaver si v rozpalenom woku poprazime kuracie maso marinovane v sojovej omacke. Prazime na troske oleja na vysokom plameni 4-5 minut az pokial nezmizne vsetka stava. Nakoniec pridame kapustu a hriby a vsetko spolu premiesame a prehrejeme na vysokom plameni asi 1 minutu. Podavame na vrch v miske s ryzou. Dobry chut!