Komentáre k receptu:
  • stefanm - fotkastefanm 19. februára 2011 o 11:30

    "Judášovo ucho" s kalamáre a kuracie mäso?!?!Celkom ma to zaujalo.Keď nezabudnem tak niekedy vyskúšam.Ja takých vecí nebojím!!Prosím ťa , pre úplnosť , doplň v popise koľko sekúnd si umýval riad??? :))
    @zareaguj
  • egreska - fotkaegreska 19. februára 2011 o 13:16

    presne toto sme dnes mali na obed, len bez kalamárov....bomba
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbzuky 19. februára 2011 o 13:32

  • používateľ nemá avatarmarianne69 19. februára 2011 o 13:35

    ...toto musi byt straaasne dobreee...:-)robim podobne,bez judasoveho ucha,ale pozhanam...
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 19. februára 2011 o 17:23

    ďakujem :-) @stefanm presne neviem, tentokrát som to zase nechal na umývačku :-)
    @zareaguj
  • tinca - fotkatinca 19. februára 2011 o 17:24

    @enerrgizer ja so minule robila podobne, ale miesto ucha hlivu a bez kalamárov, ináč mal si čerstvé či mrazené? Zaujímavé s tým repkovým olejom? Krásne nafotené, klasika ako vždy:-) Ale skúsim presne tvoj rcp, páči sa mi veeeľmi
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 19. februára 2011 o 17:38

    @tinca mal som chladené, boli už aj nakrájané...chcel som tam dať aj niečo morskopríšerovité, lebo syn to má rád...
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 19. februára 2011 o 18:56

    @Enerrgizer Tvoj postup je taky krizom-krazom. Ja som robila Cínu vo stvrtok: skrob sa dava do marinady , v ktorej sa marinuje maso, aby bolo po opeceni hnede! Nie do celej zmesi, potom to uz llen zahustuje. Do rozohriateho cisteho woku dáme olej , zohrejeme na vysoku teplotu a maso opecieme. Kedze olej je uz ciastocne prepaleny, vsetko sa zleje cez sito a maso sa da bokom. Potom sa da do woku novy olej a na miernej teplote sa dusia vsetky osttne primesy, ktore nepotrebuju taku vysoku teplotu. Ja som dala hlivu, cervenu masitu papriku,chili papricku ,zazvor a mrazenu zeleninu Cínu s bambusovymi vyhonkami a cinskymi hubami. Toto sa dusi s pridavkom hnedeho cukru, osolit morskou solou, pridat este sojovu omacku /isla aj do marinady/ a trochu bieleho vina a rozpusteny bujon. To je spravna priprava cíny. Podavala som to s ryzou a my mame radi aj uhorkovy salat. Chutilo vyborne. :-)
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 19. februára 2011 o 18:58

    Zabudla som napisat, ze do udusenej zeleniny sa vráti to maso ocedene na sitku a vsetko sa spolu prehreje.
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 19. februára 2011 o 19:12

    @marienka44 keďze som mäso nemal v marináde, tak som do nej nemohol dať škrob a preto som ho pridal do woku len na zahustenie, olej som nemohol zliať, lebo som ho dal tak málo, že po orestovaní mäsa tam už vlastne ani nebol...a pokiaľ ide o suroviny, každý môže a asi aj používa trošku iné...ale ak si myslíš, že len jeden spôsob prípravy číny je správny, tak ťa ubezpečujem, že to tak nie je :-) veľmi dôležité je, v akom poradí do woku pridávaš suroviny...podľa dĺžky tepelnej úpravy...
    @zareaguj
     1x tanaivan
  • marienka44 - fotkamarienka44 19. februára 2011 o 19:23

    @Enerrgizer , suhlasim, ale maso musi byt opecene samostatne a pridanim solamylu sa rychlo zatiahne a vnutri zostane stavnate. Ja davam do marinady aj PL Solamylu alebo ineho skrobu prave za tymto ucelom.
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 19. februára 2011 o 19:31

    ...máš pravdu a pokiaľ by som mäso mal v marináde, dám tam aj solamyl. Nie vždy je potrebné dávať mäso do marinády. Moje sa zatiahlo a bolo šťavnaté vďaka woku, ktorý som rozpálil na správnu teplotu a mäso sa hneď zatiahlo a ostalo šťavnaté. Mäso nemusí byť opečené samostatne, ale musí ísť prvé do woku...celkový čas tepelnej úpravy bol cca 12 minút, preto bola zelenina chrumkavá a mäso šťavnaté...
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 19. februára 2011 o 19:52

    @Enerrgizer , OK. Ale mne by sa protivilo jest jedlo s prepalenym olejom /maso sa predsa robilo pri vyssej teplote na zaciatku kvoli zatiahnutiu/. Preto zase dam novy olej a nezohrejem ho na taku vysoku teplotu ako na maso a pokracujem v duseni inych zloziek Cíny, kto co dá. :-) Prvy olej pod maso zahodím vlastne kvoli zdraviu.
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 19. februára 2011 o 19:56

    :-))) dobre robíš...
    @zareaguj
  • sjuz - fotkasjuz 19. februára 2011 o 20:32

    super to vyzerá - ako vždy, enerrgizer:)
    ja dávam pre takú autentickejšiu chuť sezamový olej, a robievam na masti. Tá znesie aj vyššiu teplotu. Ale týmto sa nesnažím tvoj recept "opravovať" :)), len sa zapájam, ako robím ja:) a samozrejme tvoj je bez jedinej chybičky:)!
    @zareaguj
  • sjuz - fotkasjuz 19. februára 2011 o 20:48

    a marienka44 - ešte niečo - už tu bola diskusia o "číne", a mrazenej zelenine - ak nemám doma čerstvú zeleninu, tak čínu robiť proste nejdem...pretože to potom nie je čína, ale nejaké soté... a ďalšia vec - zelenina sa nemá robiť pomaly na slabom ohni, ale na prudkom a rýchlo.
    A tak či tak - toto všetko sú len napodobneniny "číny", a tak, ako číňan nikdy nebude vedieť urobiť bryndzové halušky napr.ako my, tak ani my nikdy nepripravíme čínu tak, ako oni...
    Každopádne, tvoju "čínu" Enerrgizer by som si dala hneď:))!
    @zareaguj
  • marikasu - fotkamarikasu 19. februára 2011 o 21:00

    paráda, posielam ti veľkú pochvalu:)
    @zareaguj
  • ketty3811 - fotkaketty3811 19. februára 2011 o 21:36

    pekný recept,ako vždy,len ja morskopríšerovité nemusím.:-)
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 19. februára 2011 o 21:43

  • jarunka - fotkajarunka 20. februára 2011 o 01:52

    Ja morskopriserovite mozem. Dala by so si. Len moj muz je trochu priebercivy. Pekny recept.
    @zareaguj
  • bendix - fotkabendix 20. februára 2011 o 23:08

    @enerrgizer tiež tomu dosť dobre nerozumiem prečo si ako píše @marienka44 jednoducho ten prepálený olej (aj keď si ho tam nemal) jednoducho nevylial. Nabudúce skús takú odstredivku ako na šalát.. Ale teraz vážne @marienka44 by pravdu mala, ale to len v tom prípade ak by Číňania dávali do woku toľko oleja aby sa dal vyliať no ono je to o tom, že ho tam dávajú naozaj málo a aj preto je čína zdravšia. viď


    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 21. februára 2011 o 16:30

    Bože, akí ste odrazu za zdravú prípravu, to aby som po každom rezni pri vyprážaní olej vylievala ? Tým sa ja tak netrápim, robia sa aj horšie prehrešky. Ak niečo také urobím, nemusím to nazvať "čínou", ale napr.:Slovenské soté", alebo tak nejak. Suroviny sa dajú obmieňať, aj spôsob prípravy. A Enerrgizer, ja všetko mám, aj Judášovo ucho ( ale sušené, namočím), aj krevety , čínsku kapustu, skoro všetko, čo si tam dal, aj kur. mäso, ale je v marináde, nevadí, nie, a zajtra môžem variť tvoju "čínu". Jedine wok nemám, budem si musieť niekedy kúpiť aj ten. A ostatným, aj tebe, dobrú chuť!
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 21. februára 2011 o 16:40

    Ozaj, Enerrgizer, to sušené J.Ucho si musím po namočení aj povariť, ako dlho?
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 21. februára 2011 o 17:03

    ďakujem... mne olej tak nedymil :-) @evanaaa namočiť do studenej vody na hodinu a potom 10min.povariť, vykrojiť tvrdý stred a použiť...dobrú chuť :-)
    @zareaguj
  • janger - fotkajanger 21. februára 2011 o 23:18

    Vyzera to fantasticky! Len si musim vyguglit, co to je 'judasovo ucho' :-))). A @marienka , wok nie je na pomale dusenie na miernej teplote ;-).
    @zareaguj
  • ludka10 - fotkaludka10 25. júla 2011 o 04:41

    ...mne sa tvoj recept velmi paci, aj s postupom, aj s fotografiami...
    Hotove jedlo vyzera uzasne a urcite aj tak chuti.....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarevabenova 13. júna 2012 o 16:14

    aj mne sa páči recept, aj diskusia! :D
    Niekedy ho teda skúsim.
    Vďaka
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 20. februára 2014 o 07:35

    Krásne jedlo, postup, fotky... presne podľa mojej chuti, veľmi chválim. Toto mať dnes na obed, tak sa celý deň usmievam :)
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 20. februára 2014 o 12:16

  • adellito - fotkaadellito 6. augusta 2017 o 16:50

    Za toto by mi priateľ vybozkaval nohy :D ja sa toho trochu bojím, ale určite skúsim. Krásny postup! Určite chutné jedlo, no proste krása...
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist