Bravčový rezeň
Čiernohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: nikky1
Černohorský rezeň je
jednoducho rezeň v
zemiakovej placke. Raz som
ho mala v reštaurácii, tak
som ho musela vyskúšať :)
Postup
- Najprv si bravčové mäso nakrájame na rezne, naklepeme, nasolíme, okoreníme a málinko posypeme múkou. Ďalej si pripravíme klasické cesto na placky. Ja si vždy hodím do mixéru najkrájane zemiaky, soľ, vajíčka, cesnak a majorán. Všetko sa mi to spolu zmieša.
- Vliala som si to do misky a ďalej som už pridávala len múku, aby som dostala stredne husté cesto.
- Do cesta som namočila rezeň a ponorila do horúceho oleja. Rezne sa robia dosť dlho, aby boli prepečené, preto odporúčam robiť na miernejšom ohni, aby sa rýchlo nepripálili.
- Kým sa nám rezne pražia, dáme si do osolenej vody variť zemiaky. Uvarené ich nasypeme na plech. Na vrch naukladame kúsky masla a jarnú cibuľku. Môžme použiť aj rascu a pečieme asi 7 minút v rúre. Dobrú chuť :)