Cícerový šalát s lososom
Cícerový šalát s lososom

Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 19. novembra 2018
Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, cícera či sóje sa skrýva sila aj zdravie. Zobraziť celý popisNepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, cícera či sóje sa skrýva sila aj zdravie. Teda vlastne na stovky chutných jedál premenená energia, bielkoviny, vláknina; lacné a dostupné po celý rok. Dobrý kuchár sa učí z ich skúseností a vždy pridá aj nápady navyše.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

800 g (2 konzervy) scedený
200 g
1 PL
hrsť (lístky nakrájané nahrubo)
2 ks (nakrájaná najemno)
hrsť (lístky nakrájané nahrubo)
1 KL
1 KL
podľa chuti
2 strúčiky (nakrájaný na plátky)
400 g




Postup

  1. 1

    V panvici na oleji opečieme horčičné semienka asi minútu, potom pridáme fenikel, čili a cesnak. Restujeme asi tridsať sekúnd.

  2. 2

    Potom pridáme scedený cícer, premiešame, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť v miske. Primiešame jogurt, citrónovú šťavu, cibuľku, mätu, bazalku a osolíme.

  3. 3

    Lososa nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici s olejom. Kúsky lososa rozložíme na šalát a ozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia