Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: lubieta

Kto má rád cícer a cuketku budú preňho tieto lasagne mňamka :)

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme bešamel. Maslo si rozpusíme na ohni alebo mikrovlnke a pomaly doňho vmiešavame múku až nám vznikne hladká kaša. Postupne do nej vlejeme necelý liter mlieka( tak pol decko si odložíme ak by nám to postupne hustlo)a vymiešame do hladka . Dáme na sporák a za stáleho miešania na slabom plameni čakáme kým nám bešamel zhustne( môže to trvať aj 10 - 15 minút)dochutíme soľou , muškátovým orieškom a čiernym korením.
  2. Vopred namočený a scedený cícer si opražíme na oleji so soľou až kým nezačne napovrchu belieť. Opražený dáme bokom. Panvicu s olejom budeme potrebovať takže ho preložíme do misky.
  3. Na rozpálenej panvici ( na ktorej sa robil cícer) opražíme posolenú nasekanú cibulku ( keď je cibulka posolená nezhnedne ) po pár minútach pridáme nadrobno nakrajaný cesnak. Spolu ešte opražíme a nasypeme nazad cícer . Všetko spolu premiešame , pridáme paradajkový pretlak a 150 ml vody. Necháme trošku podusiť na slabučkom plameni .
  4. Po 10 minútovom dusení pridáme kukuricu , čierne korenie , ak treba tak dosolíme ( treba mysliet na to, že syr je tiež slaný ) a bylinky. Necháme trochu vychladnúť.
  5. Takže a ideme vrstviť lasagne . Pekáč si vymastíme maslom nalejeme naň bešamel a uložíme nevarenú cestovinu ( ja som si robila vlastné cestoviny : http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-cestovina-zakladny-recept/42425-recept.html ) tie hrčky čo sú tam je rozdrvený syr ktorý mi ostal tak som ho tam šupla :P
  6. Na cestovinu dáme trochu bešamelu potom cícerovú zmes a na ňu poukladáme na plátky nakrájanú cuketu natesno vedľa seba a navrch tak isto aj paradajku . Posypeme nahrubo syrom a polejeme bešamelom . a znova vrstíme ako nazačiatku : cestovina , bešamel , cícer , cuketa , paradajka , syr , bešamel ..Vrstvíme až kým neminieme všetku cestovinu .
  7. Vrchnú vrstvu polejeme bešamelom ( a poriadne nech nemáme suchú cestovinu inak bude tvrdá , mne už bešamelu ostalo len toľkoto , som to prehnala medzi vrstvami :) ) a ja dávam aj trošku masla. Pár minút pred vybratím môžeme posypat syrom :) Keď lasagne dopečieme necháme aspoň 5 minút vychladnúť lepšie sa potom krájajú :) Dobrú chuť :)