Cícerové pusinky
Cícerové pusinky

Cícerové pusinky

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 14. apríla 2017

Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z bielkov. Stačí vyšlahať „aquafabu“ - cícerovú vodu a Zobraziť celý popisCícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z bielkov. Stačí vyšlahať „aquafabu“ - cícerovú vodu a osladiť ju. Vyšlahaním má vzniknúť pevná hmota, preto ju vždy šlahám radšej dlhšie. Najdôležitejšia časť pri ich príprave je pečenie. Veľké meringues sa pečú asi 70 minút, malé 50 minút, čas závisí od vašej rúry. Hotové pusinky musia byť krásne nadýchané a krehké http://www.patincatsomekitchen.com/cicerove-meringues

20 minút
príprava
50-70 minút
na 100 °C

Suroviny

100 ml
130 g




Postup

  1. 1

    Cícerovú vodu nalejte do mixéra a šlahajte 10 minút. Použila som vodu z cícerovej konzervy, ktorá obsahovala iba cícer, vodu a soľ.

  2. 2

    Za stáleho šlahania pridávajte cukor a šlahajte ďalších 10 minút. Vznikne pevná lesklá hmota. Skontrolujte ju prevrátením nádoby dolu hlavou, musí pevne držať.

  3. 3

    Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujte cukrárskym vreckom pusinky. Plech vložte do rúry a pečte pri 100 °C.

Diskusia k receptu

haji
Ajta krajta! Už jsem viděla hodně, ale toto ještě ne. Cícerová voda je pro mě pojem neznámý a netuším, jak se k ní dopracovat. Tvůj neobyčejný a odvžný receptík mě udivuje. Snad se mi zdáš, milá @Patincatsomekitchen. Nádherné foto, smekám svůj skalp, klobouku nemaje. Oh!
1x radost
mitzy
Tak toto beriem všetkými packami v našej rodine! Perfektné zúžitkovanie vody od cíceru. 5* a ukladám pre budúce využitie. Super @Pat si tvorivá!
1x haji
martamm
Neviem si predstavit, ako moze toto fungovat, ale ak si z nas nerobis srandu, tak musim len verit, ze to ide :))))))))))))
denyany
To fakt? Niežeby som neverila, ale akosi ..? Toto vyskúšam.
patincatsomekitchen
Dakujem za komentariky, ano naozaj to funguje, ta cicerova voda sa uslaha to peknej peny. Samozrejme by mi samej vyslahat cicerovu vodu nenapadlo, inspirovala som sa na zahranicnych strankach. Na prvy pokus sa mi vydarili pekne, druhy a treti uz bol horsi pretoze som robila rozne tvary a velkosti a velmi zavisi od velkosti pusiniek aj od rury, kolko sa budu piect. Takze ak by sa aj hned nevydarili, urcite to nevzdavajte :)
stanci11
@Patincatsomekitchen máš ich krásne, obdivujem. Ja som to s tou aquafabou skúšala už dva krát a nikdy sa mi nepodarila...akože niečo sa vyšľahalo, ale žeby som si otočila misku s tým nad hlavu tak to nie :D strašne chcem tento sneh použiť na ryžový nákyp ale proste nedarí sa ... no ale to neznamená že to prestanem skúšať samozrejme... keď to vyšlo tebe takto krásne aj mne sa to raz musí predsa podariť ..
patincatsomekitchen
@Stanci11 (15.4.2017 07:11)

dakujem :) ja som skusala pouzit vodu z roznych konzerv, takze jedine v com to bude asi v tom vyslahani, skus slahat dlho. Ja sa takisto chystam s tym experimentovat a skusit aj do nakypov atd :)
evanaaa
@Patincatsomekitchen , ako píšeš, skúšala si aj iné nálevy z konzerv, tie sa nedarili? Lebo som sa práve chcela spýtať na vodu z červenej fazule, či by to z nej šlo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia