Cícerové krokety

Cícerové krokety v sezame so zeleninovými paličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cícerové krokety: Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom. Cibuľu a cesnak nasekáme a spolu s jedným vajíčkom a so soľou pridáme k zemiakom a cíceru. Zmes zamiešame a vypracujeme krokety. Krokety obalíme vo vajciach rozšľahaných s mliekom, v strúhanke a sezame. Vyprážame ich v horúcom oleji.
  2. Zeleninové paličky: Mrkvu, reďkovku a kaleráb očistíme a nakrájame na tenké hranolčeky. Karfiol natrháme na menšie hlavičky a spolu s ostatnou zeleninou uložíme do misky. Paradajky zvrchu narežeme jemne do kríža. Vložíme ich do vriacej vody a po 30 sekundách pomocou sitka vyberieme a schladíme v studenej vode.
  3. Po oblanšírovaní osušíme, olúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme olej, dochutíme cesnakom, soľou a čiernym korením a podávame k zelenine.