Cícerové fašírky

Autor receptu: summerx

Chcela som jesť na obed niečo ľahké a zeleninové, tak vzniklo toto:)

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cícer si deň predtým namočíme do vody (alebo použijeme cícer z konzervy). Na druhý deň uvaríme s bobkovým listom asi pol hodinu. Vytvorí sa nám na povrchu taký biely povlak - ten lyžicou vyberieme aj s bobkovým listom. Zlejeme z vody, pomixujeme a necháme vychladnúť.
  2. Nastrúhanú mrkvu, syr a vločky pomiešame, pridáme vajce, vychladnutý pomixovaný cícer, soľ, korenie a papriku.
  3. Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré môžme vyprážať na panvici, alebo ako som to robila ja - piecť v rúre. Plech vystlieme papierom na pečenie, potrieme ho olejom, naukladáme fašírky, tie tiež potrieme olejom a dáme piecť na 200 stupňov asi 30min. Po 15 minútach fašírky preobrátime a pečieme ďaľších 15 minút. Dobrú chuť :)