Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami

Autor receptu: erikapasinska

Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete pripraviť tak, ako uvádzam v tomto recepte.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hranolky, opražíme ich na rozpálenom oleji, trochu osolíme.
  2. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme jačmenný slad, horčicu, lahôdkové droždie, tofu nakrájané na kocky a hrnček vývaru alebo vody. Chvíľu prehrejeme a rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme a doplníme vodu. Keď je omáčka hotová pridáme uvarený cícer a prehrejeme.
  3. K tejto dobrote som si dala uvarené pšeno (po uvarení ho môžete dať do nejakej formy a keď vychladne, drží tvar) a čerstvý šalát.