Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept)

Autor receptu: methi

Vymyslala som vdaka inspiracii od @elixir

Postup

  1. Suchy cicer na noc namocime vo vode. Rano preplachneme a uvarime v tlakovom hrnci domakka. Varime 30 minut na miernom ohni od natlakovania hrnca, bez hvizdalky. Uvareny cicer nechame vychladnut.
  2. Kesu orechy opecieme dohneda na suchej panvici. Cesnak nakrajame na stvrtinky pozdlzne a orestujeme dohnedkava na troche olivoveho oleja.
  3. Kesu orechy, cesnak a paradajku dame do mixera a vymixujeme.
  4. Pridame uvareny cicer, troska olivoveho oleja a troska vody, v ktorej sa cicer varil. Vymixujeme na konzistenciu natierky.
  5. Natierku prelozime do misky. Pridame stavu z citrona, sol a mlete cierne korenie a dobre premiesame.
  6. Nakoniec vmiesame nasekane listky bazalky, zamiesame a mozeme dat vychladit.
  7. Podavame s chlebom alebo pecivom.