Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky (fotorecept)
Autor receptu: methi
Vymyslala som vdaka inspiracii od @elixir
Postup
- Suchy cicer na noc namocime vo vode. Rano preplachneme a uvarime v tlakovom hrnci domakka. Varime 30 minut na miernom ohni od natlakovania hrnca, bez hvizdalky. Uvareny cicer nechame vychladnut.
- Kesu orechy opecieme dohneda na suchej panvici. Cesnak nakrajame na stvrtinky pozdlzne a orestujeme dohnedkava na troche olivoveho oleja.
- Kesu orechy, cesnak a paradajku dame do mixera a vymixujeme.
- Pridame uvareny cicer, troska olivoveho oleja a troska vody, v ktorej sa cicer varil. Vymixujeme na konzistenciu natierky.
- Natierku prelozime do misky. Pridame stavu z citrona, sol a mlete cierne korenie a dobre premiesame.
- Nakoniec vmiesame nasekane listky bazalky, zamiesame a mozeme dat vychladit.
- Podavame s chlebom alebo pecivom.