Cibuľové fašírky

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.
  2. Fazuľu roztlačíme a zmiešame so syrom, s cibuľou a petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením. Tvoríme guľky, ktoré obalíme v múke, vo vajíčku a v strúhanke. Fritujeme približne 4 minúty dozlatista.
  3. Syr nastrúhame, jemne vmiešame do smotany spolu s korením, so soľou, s pažítkou a citrónovou šťavou. Osušené fašírky podávame s dipom. Sú výborné aj bez prílohy.