Ciabatta s údeným lososom a baby zelenou špargľou
Autor receptu: pumaamravec
Jednoduché, rýchle, zdravé a sýte raňajky pre tých ktorých omrzel bežný chlieb so šunkou a maslom.:)
2 porcie |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Ciabaty (najlepšie celozrnné) si rozrežeme na polovice. Každú časť potrieme majonézou a položíme list rímskeho šalátu.
- Filet (môžu byť aj plátky údeného losasa ale filet je na toto vhodnejší) údeného lososa si rozeberieme na väčšie kúsky a poukladáme na šalát.
- Zelenú špargľu (ja som použila baby zelenú špargľu, ktorá je jemnejšia a ma výraznejšiu chuť, ale môže byť aj obyčajná) si dáme do studenej vody. Pridáme trošku soli, trošku cukru a trochu mlieka. Necháme zovrieť a varíme ešte minútku na miernom ohni. Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou aby ostali krásne zelené.
- Špargľu (3ks na každú polovicu ciabatty) poukladáme na kúsky lososa. Posypeme drveným oreganom a kôprom. Dobrú chuť! :)