Ciabatta s údeným lososom a baby zelenou špargľou

Autor receptu: pumaamravec

Jednoduché, rýchle, zdravé a sýte raňajky pre tých ktorých omrzel bežný chlieb so šunkou a maslom.:)

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ciabaty (najlepšie celozrnné) si rozrežeme na polovice. Každú časť potrieme majonézou a položíme list rímskeho šalátu.
  2. Filet (môžu byť aj plátky údeného losasa ale filet je na toto vhodnejší) údeného lososa si rozeberieme na väčšie kúsky a poukladáme na šalát.
  3. Zelenú špargľu (ja som použila baby zelenú špargľu, ktorá je jemnejšia a ma výraznejšiu chuť, ale môže byť aj obyčajná) si dáme do studenej vody. Pridáme trošku soli, trošku cukru a trochu mlieka. Necháme zovrieť a varíme ešte minútku na miernom ohni. Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou aby ostali krásne zelené.
  4. Špargľu (3ks na každú polovicu ciabatty) poukladáme na kúsky lososa. Posypeme drveným oreganom a kôprom. Dobrú chuť! :)