Chutný jablkový chlebík
Foto: simi711
Vzhľadovo jednoduchý, na prípravu nenáročný, chuťovo veľmi dobrý vláčny jablkový chlebík.
7
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g olúpané nastrúhané |
|
3 ks |
|
50 ml |
|
135 g |
|
65 g |
|
50 g mleté (alebo iné) |
|
štipka |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 ČL |
|
80 g (trstinový) |
|
Postup
-
1
Rúru si vyhrejeme na 170 - 180 stupňov. Formu na srnčí chrbát (ja som použila 26 x 11 cm) nastriekame sprejom na vymazanie plechov, alebo vymažeme a vysypeme múkou.
- 2
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a so štipkou soli. Postupne pridáme olej, olúpané nastrúhané jablká, mleté orechy, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, práškom do pečiva a škoricou.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre 30 - 40 minút, podľa rúry. Špajdľou skúšame, či je upečený. Chvíľu necháme postáť vo forme a potom dáme vychladnúť na mriežku.
- 4
Podávame s vanilkovou zmrzlinou alebo ochutenou kyslou smotanou.
Tiež chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu