Chutney z nedozretých paradajok (bez sterilizovania)

zdezda - fotkazdezda, 30. septembra 2010
Chutney z nedozretých paradajok (bez sterilizovania)
Foto: zdezda

No a toto je ďalšia alternatíva chutného spotrebovania nedozretých paradajok. Príprava je jednoduchá a zmes je vhodným doplnkom k viacerým jedlám. Keď ju ochutnáte, zistíte k čomu sa vám hodí. Dnes som si ju dala na chlebík s maslom a bolo to mňam :-)

Suroviny

1  kg nedozretá
250 g
250 g
3 strúčiky
1 ks (nemusí byť)
200 g (príp.dia)
2 dcl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu, cesnak, paradajky a jablká nakrájame na kúsky(porežeme na robote) dáme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme 30min., občas premiešame. Ponorným mixérom zjemníme zmes. Pridáme ocot, cukor, soľ a korenie, premiešame a podusíme ešte do zhustnutia, asi 5-10min. Horúcim chatney plníme menšie poháre a otočené naopak necháme chladnúť. A to je všetko :-)

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
marienka44, sú rôzne názory, aj o marhuľových kôstkach sa veľa popísalo, ako sú škodlivé a dnes to už nie je pravda :-) diskutovali sme o tom aj tu, na vareche, mnohé z nás boli za a mnohé proti, nám to chutí, nejeme to veeeľkou lyžicou, je to na spestrenie jedálnička
equus tie paradajky sa nakrájajú spolus cibulou a jablkami a ostanými ingred. a dusia sa proste zdezda to tam asi len zabudla napísať aj paradajky. Je to veľmi chutné ja robievam chutney z cvikly, jablk,tekvice, manga. Je to fakt dobrota moja rodina to má rada.
@2010 super, ze si vytiahol na svetlo sveta tento starsi rcp, lebo mam zelene paradajky, ktore uz asi nedozreju, bez teba by skoncili v komposte a bez autorky receptu, samozrejme
@afataga , podla coho som robil som upravil lebo anglicke pickles su az moc sladke oni nakladaju aj uhorky na sladko .
@zdezda , dik , ja fotim len mobilom starsi syn ma naucil ako na to,
bavi sa s tym profesionalne.
Ahojky. Neviem kde sa stala chyba, ale po cca 1,5 tyzdni od vyroby chutney som zistila, ze vsetky pohare mi kvasia :-(. Odlozene je to pritom v pivnicnej spajzi, kde je pomerne chladno. Recept som dodrzala presne, tak neviem:-(
@kreola4 , hmmmmm, jedine co mi napada je, ze pohare, ci viecka neboli celkom vycistene, ja viecka vyvaram a tym, ze pohare po naplneni otocim a dam do sucheho "dunstu"(pod uteraky, deku) sa mi este nepokazili. Je mi luto, tvojej namahy so zlym vysledkom :-(

Pridaj komentár k receptu: