Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm.
Podávanie spolu s
pečenými zemiakmi a hráškovým pyré vytvorí perfektný kulinársky zážitok.
Postup
- Bravčovú krkovičku posypeme korením grill classic a dôkladne votrieme do mäsa. Mäso polejeme niekoľkými lyžicami oleja a necháme ho v chladničke asi 2 hodiny. Aspoň 35 minút pred pečením ho vyberieme a zahrejeme na izbovú teplotu.
- Počas tejto doby očistíme zemiaky, nakrájame ich na osminky a uvaríme v osolenej vode asi 7 minút. Potom ich scedíme a dáme na gril, dokým nebudú upečené.
- Hrach varíme vo vriacej vode asi 5 minút, scedíme ho, zľahka roztlačíme, pridáme maslo a mascarpone a dobre premiešame.
- Mäso pečieme na horúcom grile asi 7 minút z každej strany.
- Rozmarín a šalviové listy zviažeme dohromady, čím dostaneme štetec na potieranie mäsa. Občas potrieme mäso aj zvyšným maslom, dokým sa na povrchu vytvorí krusta.
- Hotové mäso podávame spolu s ugrilovanými zemiakmi a hráškovým pyré.