Chutná a zdravá zemiaková kaša z parného hrnca
Autor receptu: luckaprima
Základ receptu je z knihy fitonika pre život, teda je zdravý, ako stvorený na toto jarné obdobie keď potrebujeme doplniť vitamíny a zhodiť nejaké to kilo.
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté zemiaky aj so šupkou, (ktorá obsahuje veľa vlákniny) pokrájame na polmesiačiky a uložíme do parného hrnca, kde ich necháme potiť asi 20 minút - kým celkom zmäknú.
- Medzi tým ako sa zemiačky paria si natrháme a pripravíme na tanier šalát a na vrch rozdrobíme syr balkánskeho typu - dodá jedlu slanú výbornú chut. Uparené zemiaky posolíme, pridáme maslo, pár kvapiek olivového oleja, kúsok kyslej a primerané množstvo sladkej smotany (ja som to trochu prehnala a tak bolo treba na jedenie lyžicu a vidličku) a petržlenovú vňať.
- Zemiačiky spolu s pridanými surovinami zmixujeme na želanú konzistenciu, pridáme na tanier k šalátu a prelejeme čistou kyslou smotanou na osvieženie.