Kuracia pečeň
Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami (videorecept)
Autor receptu: tvvarecha
Rómska speváčka Gitana uvarí tradičné rómske jedlo Chumer bukeha, čo je chutná kuracia pečeň s domácimi trhanými cestovinami.
Postup
- Najskôr si dáme variť vodu na cestoviny. Vodu osolíme a necháme zovrieť.
- Medzitým dáme zohriať panvicu, na ktorú dáme bravčovú masť a pokrájanú cibuľu.
- Cibuľu trochu opražíme, netreba ju karamelizovať, stačí jemne opražiť. Potom pridáme kuraciu pečeň, restujeme a priebežne miešame. Hotovú pečeň osolíme a okoreníme.
- Cestoviny: Do misky nasypeme polohrubú múku a pridáme vajíčko. Osolíme, pridáme vodu podľa potreby a vymiešame cesto, cesto nemá byť lepkavé. Pomúčime dosku a na nej vyvaľkáme cesto na 2-milimetrovú hrúbku. Do vriacej osolenej vody nahádžeme trhané kúsky cesta.
- Po uvarení trhance scedíme, pridáme ich do panvice k pečeni a premiešame.