Kuracia pečeň

Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami (videorecept)

Autor receptu: tvvarecha

Rómska speváčka Gitana uvarí tradičné rómske jedlo Chumer bukeha, čo je chutná kuracia pečeň s domácimi trhanými cestovinami.

Postup

  1. Najskôr si dáme variť vodu na cestoviny. Vodu osolíme a necháme zovrieť.
  2. Medzitým dáme zohriať panvicu, na ktorú dáme bravčovú masť a pokrájanú cibuľu.
  3. Cibuľu trochu opražíme, netreba ju karamelizovať, stačí jemne opražiť. Potom pridáme kuraciu pečeň, restujeme a priebežne miešame. Hotovú pečeň osolíme a okoreníme.
  4. Cestoviny: Do misky nasypeme polohrubú múku a pridáme vajíčko. Osolíme, pridáme vodu podľa potreby a vymiešame cesto, cesto nemá byť lepkavé. Pomúčime dosku a na nej vyvaľkáme cesto na 2-milimetrovú hrúbku. Do vriacej osolenej vody nahádžeme trhané kúsky cesta.
  5. Po uvarení trhance scedíme, pridáme ich do panvice k pečeni a premiešame.