Opražené marinované tofu

Chrumkavé tofu

Autor receptu: namarie

Poznáte to, keď potrebujete schudnúť, ale neviete sa vzdať pochúťok z panvice? Tento recepet je niečo pre vegetariánov, je zdravý, plný bielkovín, lacný ale hlavne chutný a rýchly.

2
porcie
5 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme tofu - vyberieme ho z obalu, odstránime tekutinu a poriadne osušíme v papierových utierkach. Nakrájame ho na malé kocky a vložíme do misky spolu s cícerom (hotovým z konzervy). Pridáme trošku olivového oleja, korenie na pečené kura, sójovú a worchesterskú omáčku, harisovú pastu (podľa chuti - pretože je dosť pikantná) a soľ. Všetko poriadne premiešame a odložíme do chladničky. Ak ste veľmi hladní - stačí na 30 minút, ale ak si to naložíte do korenín deň vopred - tofu tak nasaje oveľa viac chuti. Ale príliš veľký rozdiel v tom nie je :)
  2. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja - pridáme pripravenú zmes s tofu a pražíme na miernom ohni 10 - 15 min za občasného miešania - aby tofu kocky chytili farbu a začali chrumkavieť a prebytočná voda z omáčok sa vyparila. Počas miešania pridávame nastrúhaný, alebo pretlačený cesnak a 2 minúty pred koncom pridáme trochu masla a arašidy. Arašidy sa veľmi rýchlo opečú, takže dávajte pozor, aby sa vám nepripiekli.
  3. Hotovú zmes podávame s ryžou uvarenou s hráškom, mne sa najviac osvedčila jazmínová ryža, alebo basmati s čerstvou zeleninou. Na 80 g porciu to vychádza do 400 kcal. Takže po zjedení nebudete mať depku :D Dobrú chuť.