Chrumkavé špaldové toliariky (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Noo,oni to boli skôr riadne toliariská, roztiekli sa trošku,ale chuť výborná.....Dá sa aj z pšeničnej hrubej múky alebo ražnej spraviť.Tiež veľmi chutné.Recept bol na vrecku od špaldovej múky.
40 ks porcií |
10 minút príprava |
12-15 minút na 180-200 °C |
Postup
- Všetky prísady, okrem orieškov spolu zmiešame a vypracujeme cesto.Dáme oddychnúť na 2 hodinky do chladničky.
- Z vychladeného cesta vyformujeme 2 valčeky o priemere asi 2 cm. Oba valčeky pokrájame na kúsky.
- Poukladáme ich na plech vyložený s pečiacim papierom na pečenie,trošku roztlačíme prstami,posypeme ich nasekanými orieškami (mala som lieskovce) a pečieme v predhriatej rúre na 12-15 min. na 180-200 stupňov.
- hotovo...