Vyprážané kura
Vyprážané kura

Chrumkavé kuracie kúsky s paradajkovou omáčkou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 30. marca 2023
Chrumkavé kuracie kúsky s paradajkovou omáčkou
Foto: Shutterstock
4
porcie
35 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
Omáčka:
1 ks
2 strúčiky
1 PL
2 konzerva (sekané)
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Na omáčku najemno nasekáme cibuľu a cesnak. Na olivovom oleji opražíme dozlatista, pridáme sterilizované paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku, osolíme podľa chuti.

  2. 2

    Na miernom plameni dusíme do zhustnutia. Nakoniec dochutíme vínnym octom.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Kukuričné lupienky rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke s lupienkami.

  4. 4

    V panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a na miernom ohni vypražíme z oboch strán. Kuracie kúsky podávame s paradajkovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia