Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.

10 minút
príprava
6 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytú pečeň - dnes som použila bravčovú - som pokrájala na 3-5 mm hrubé plátky. Je dobré pečeň pred krájaním dať na 15 minút do mrazničky, bude sa dobre krájať.
  2. Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením a...
  3. ...obalila som j v múke.
  4. V panvici som rozpálila olej a rozpustila som maslo.
  5. Sprudka som opiekla pripravenú pečeň po oboch stranách 3 minúty do chrumkava.
  6. Očistené zemiaky som pokrájala na menšie plátky a ...
  7. ...uvarila som ich vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila som ich a vyšľahala som ich s teplým mliekom a maslom na kašu.
  8. Na tanier som dala zemiakovú kašu, preliatu výpekom z pečenia, upečené chrumkavé plátky pečene, ktoré som posolila až teraz a obložila som ju plátkami jablka a pomaranča. Podávala som horúce.