Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.
10 minút príprava |
6 minút na 100 °C |
Postup
- Umytú pečeň - dnes som použila bravčovú - som pokrájala na 3-5 mm hrubé plátky. Je dobré pečeň pred krájaním dať na 15 minút do mrazničky, bude sa dobre krájať.
- Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením a...
- ...obalila som j v múke.
- V panvici som rozpálila olej a rozpustila som maslo.
- Sprudka som opiekla pripravenú pečeň po oboch stranách 3 minúty do chrumkava.
- Očistené zemiaky som pokrájala na menšie plátky a ...
- ...uvarila som ich vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila som ich a vyšľahala som ich s teplým mliekom a maslom na kašu.
- Na tanier som dala zemiakovú kašu, preliatu výpekom z pečenia, upečené chrumkavé plátky pečene, ktoré som posolila až teraz a obložila som ju plátkami jablka a pomaranča. Podávala som horúce.