Pečená kačka: Kačicu vložíme na 4-5 hodín do slanej vody.
Pripravíme marinádu - cibuľu, bobkový list, rascu, bazalka, čierne
korenie, slivkový alebo višňový džem, soľ a mleté čierne korenie
zalejeme bielym vínom. Do marinády vložíme kačicu a necháme marinovať 6 - 12 hodín (najlepšie cez noc) na chladnom mieste alebo v chladničke.
Kačicu pečieme v rúre, kým nebude chrumkavá (cca 2,5 - 3 hodiny pri teplote 180 - 200 °C).
Dusená kapusta: Červenú kapustu nakrájame, osolíme a necháme 10-15 minút postáť. Na olivovom (alebo slnečnicovom) oleji dozlatista osmažíme nadrobno
nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu, premiešame a dusíme na
miernom ohni 40-50 minút.
Nakoniec pridáme bobkový list, cukor, soľ, čierne korenie a ocot. Ku
kapuste môžeme tiež pridať masť z pečenia kačice.
Zemiakové lokše: Zemiaky uvaríme, scedíme, rozmixujeme mixérom alebo ručne a necháme vychladnúť.
Pridáme korenie, soľ, múku a zamiesime cesto. Cesto má byť
mäkké. Cesto rozdelíme na kúsky, vytvarujeme guľky, ktoré vyvaľkáme do kruhu s priemerom 25 cm a na hrúbku 4 mm za stáleho pridávania múky, aby sa cesto nelepilo na povrch. Lokše opekáme na suchej panvici na miernom ohni z každej strany 2-3
minúty.